Gegroet!

Hier komen binnenkort onze verhalen en foto’s van de wereldreis. We starten met de Transsiberische route van Moskou naar Peking via Ulaanbataar.

In Rusland doen we nog bijkomende stops in Yekaterinburg en Irkutsk. Bij die tweede stop hebben we een overnachting aan het Baikalmeer gepland. Een busje zal ons van Irkutsk naar Khuzhir brengen, één van de meest bezienwaardige plekken aan het meer.

Daarnaast doen we een tocht in de Mongoolse steppes met kamelen en paarden via Ger to Ger. We zijn op zoek gegaan naar een organisatie waarvan we zeker waren dat die de nomadenfamilies waar je logeert met respect behandelt en ervoor zorgt dat een groot deel van de opbrengsten ook effectief naar hen gaan.

In China zitten we (voorlopig) in Peking, Xi’an en Xingping. Vanaf Xi’an gaan we (vrijwillig) werken, altijd in ruil voor eten en accomodatie.

Na China gaan we eerst naar Thailand waar we nog twijfelen tussen een tweetal organisaties: of we leren duiken in het zuiden of we helpen mee in een aantal scholen in het rurale noorden. Of beide, alles kan! 🙂