We zijn ‘gepakt en gezakt’, klaar om op avontuur te vertrekken (al dan niet te zwaar geladen). We gaan op wereldreis met de rugzak en na vele maanden voor te bereiden, zijn we er meer dan klaar voor…

Welkom!

Wij zijn Jelle en Bieke. We willen de wereld zien en met één reis per jaar (of maximum twee) geraken we er gewoon niet. We zijn broer en zus en altijd beste vrienden geweest. Niet onbelangrijk voor zo’n onderneming 🙂

1468515_10152058033927141_218494175_n

Dus onder het motto ‘we zijn hier maar ene keer’ hebben we besloten om huur en werk op te zeggen, bezittingen te verkopen en met het beetje spaargeld dat we hebben, gewoon te vertrekken. We zijn gepakt en gezakt, klaar om de wereld te ontdekken.

Starten deden we met de Transsiberische/-mongolische treinroute. Droomden we al lang van.

Na de route willen we niet enkel of alleen maar de toerist uithangen. We zijn op zoek naar interessante projecten (qua ligging of inhoud) om aan mee te werken en in ruil daarvoor bij mensen thuis te eten, te slapen en te leven.

En we willen er onze tijd voor nemen. Geen tijdsdruk. Geen stress. Geen einddatum.

Weten we waar we aan beginnen?

Tuurlijk niet! Soms hebben we van die momenten wanneer een licht gevoel van paniek ons overvalt of de onzekerheid soms toeslaat, maar die horen er ook bij. Je beslist niet elke dag om de wereld rond te trekken met je rugzak als enige bezitting.

Wordt het het avontuur van ons leven?

Ongetwijfeld!

Heel veel goesting en het leven niet als vanzelfsprekend willen nemen, zorgen ervoor dat we ‘op zoek’ zijn naar iets meer. Geen auto, een huis op afbetaling of dure kleren, maar ervaringen opdoen. Beseffen dat op dit moment voor ons de wereld meer is (of kan zijn) dan in je leven slechts op één plaats wonen en een routineus bestaan te leven.

Onze verhaaltjes zijn:

  • voor iedereen die graag reist
  • voor iedereen die houdt van flauwe mopjes
  • voor iedereen die ons wil volgen op het thuisfront
  • voor iedereen die stiekem ook wel zin heeft om er op uit te trekken
  • voor iedereen die geen miljardair is + creatief moet zijn om te reizen
  • voor iedereen die wel een beetje sympathie voor ons heeft
  • voor iedereen die het had willen doen maar er nooit is geraakt
  • voor iedereen die het ooit nog wil doen
  • voor iedereen.

Gepakt en gezakt is het begin van hopelijk een schoon avontuur (dat best een tijdje mag duren).

Wordt vervolgd!