Hoe gaat het ondertussen met de baby’s, kindjes en jongeren in het weeshuis?

Bieke, Nammon en ik gingen een aantal weken terug naar het weeshuis.

Het eerste wat ons opviel is dat 1 van de tieners aan het rondcrossen was in één van de voetbaltenues die we voor hen hadden gekocht dankzij jullie vrijgevige donaties.

Heel mooi om te zien.

De oudere jongens vallen het vaakst uit de boot, daar kunnen we niet om heen. Daarom wilden we ervoor zorgen dat er zeker ook aan hen werd gedacht.

We zijn momenteel een aantal pistes aan het bewandelen om te kijken wat we voor hen op langere termijn kunnen doen.

Voor de 7 jonge gasten willen we onder andere graag een sponsoring organiseren om hun school te betalen (meer details volgen binnenkort).

Tot hun 15e mogen ze van de overheid gratis naar school, maar vanaf dan is het gedaan. De stabiliteit van thuis is iets dat ze nooit hebben gekend en educatie is dé manier om hen vooruit te helpen.

Daarnaast zijn we nog steeds gesprekken aan het voeren met de fantastische mensen van vzw FIAC, de overkoepelende instanties in Bangkok en het weeshuis om te kijken of er een meer rechtstreekse vorm van samenwerking mogelijk is tussen adoptiebureau en weeshuis.

Daarnaast voert Bieke gesprekken met Hogeschool Gent om te bekijken of er eventueel stages zouden kunnen doorgaan in het weeshuis voor volgend schooljaar (of ten laatste het schooljaar daarna).

De mensen daar kunnen de hulp/nieuwe inzichten/… meer dan gebruiken. Mede omdat we zo geloven in de capaciteiten van de verantwoordelijke (die zoveel op haar eentje moet zien recht te houden).

Wat. Een. Straffe. Madam.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het voor de stagiaires een onvergetelijk boeiende ervaring wordt.

We zijn heel dankbaar voor de vele constructieve gesprekken die we ondertussen hebben kunnen voeren en voor de behulpzame mensen die ons pas gekruist hebben. En nog steeds kruisen.

Bedankt voor jullie hulp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: