Dankjewel aan iedereen! 

Het weeshuis had gevraagd of we een activiteit wilden doen samen met de kindjes toen we langs gingen met al het materiaal (dat we dankzij jullie konden aankopen).

Dat deden we met veel plezier.

Toegegeven, we waren echt nerveus. Er komen niet vaak vrijwilligers activiteiten geven aan de kindjes. En al is het maar voor één namiddag, je wil je absolute uiterste beste van jezelf geven om ze een fijne namiddag te bezorgen.

We zijn aan het nadenken trouwens wat we op structureel vlak voor hen op langere termijn zouden kunnen  betekenen. Iedereen die tips heeft (qua organisatie, info rond buitenlandse stages, contacten met adoptiebureaus,…) om het even, laat het ons zeker weten.

Waarvoor alvast onze oprechte dank! Misschien of waarschijnlijk is het naïef en te optimistisch, maar we kunnen maar proberen.

Ok, terug naar onze namiddag samen. We hadden besloten om een rendier te knutselen met vingerverf. Iets wat ze nog nooit hadden gedaan. En het duurde ook even voor ze de verf durfden aanraken, maar het was echt een succes.

De twijfel sloeg toe het moment dat we binnenstapten. ‘Shit, we gaan knutselen met allemaal jongens, die gaan dat toch saai vinden. Waar zaten wij in godsnaam met onze gedachten’.

Bleek gelukkig ongegrond want ze vonden het geweldig. Daarna zouden we nog een spelletje doen met een ballon voor iedereen.

Zonder teveel details, ballon van de ander moest zo snel mogelijk platgetrapt worden. Ook hier hadden we door al het organiseren van de inzamelactie misschien iets te weinig ruimte om langer na te denken over de activiteit.

Je zag de ontgoocheling op de kindjes hun gezicht dat ze hun ballon gewoon niet mochten houden in plaats van kapot te maken.

Uiteraard hebben we dat veranderd en het werd een namiddag met geweldige chaos en kinderen die gewoon vrij met hun ballon mochten spelen. Simpel. Gelukkige gezichtjes.

En ook dat is weer dubbel. Eén namiddag…

Eén kindje dat op de schoot kwam zitten, sloeg zichzelf op het hoofd. Met de vlakke hand en daarna met de vuist. Stopt als je hem iets steviger vasthoudt en hem kalmeert. En dat breekt je hart nog meer.

Ze missen warmte. Aandacht. Geborgenheid.

We hebben lang gepraat over het feit wat we ervan vonden om een activiteit te geven. We hebben dat gedaan omdat ze het ons hadden gevraagd en ook omdat je iets wilt doen. Maar help je de kindjes daarmee met één namiddag een activiteit geven?

Daarom hebben we besloten om te kijken of we hen op organisatorisch vlak zouden kunnen helpen. Want nu worden er heel weinig kinderen geadopteerd.

Daarnaast is 1 opvoedster voor 15 à 20 kinderen nu ook kokkin, verzorgster, poetsvrouw en doet de was en de plas. Dan is er inderdaad heel weinig ruimte om uitgebreide activiteiten met de kindjes te doen.

Daarnaast willen  we ook even de tijd nemen om jullie allemaal uitgebreid te bedanken. De teller staat momenteel op meer dan 1300 euro en er komen nog steeds giften binnen. Daarom hebben we besloten dat we begin januari nog met een tweede lading materiaal langsgaan.

Zaterdag gingen we langs met:

– 1456 pampers

– 31kg melkpoeder

– 720 brikjes melk

– 48 flessen hoestsiroop

– 48 flessen medicatie tegen diarree

– 48 flessen medicatie tegen allergieën

– 52 paar kousen

– 30 t-shirts en shorts voor de tieners die altijd vergeten worden

– 4 ventilatoren

– 4 grote en 12 kleine voetballen

– 2 grote gezelschapsspelletjes

Daarnaast hebben we nog heel wat giften van mensen hier in de buurt gekregen: 3 grote dozen kledij, 10 tafeltjes, 1 box paracetamol junior, knuffels, 3 dozen speelgoed, eten voor ons allemaal die dag, 300 stukken gebak,…

Maar wat belangrijkst is hier, is dat het weeshuis een beetje aandacht heeft gekregen.

We zijn zelf verbaasd dat het met een heel klein voorstel van ons is begonnen.

Maar een paar weken later is er dankzij jullie al meer dan 1300 euro ingezameld, stond er een artikel in de krant, hadden we 3 grote pick-up trucks nodig om al het materiaal te vervoeren én stond het hier zaterdag vol volk voor we vertrokken met mensen die kwamen helpen inladen, nog meer eten langsbrachten of nog giften kwamen doen.

Een hele hartelijke dankjewel ook aan al onze vrienden, familieleden, kennissen, buren, collega’s, klasgenoten, mensen die we goed kennen, mensen die we minder goed kennen, mensen die we niet kennen,… om in twee West-Vlaamse simpelaars te geloven én voornamelijk de kindjes hier te willen steunen.

We zijn oprecht ontroerd door al jullie steun. Door jullie warme woorden.

We hebben al veel traantjes weggepinkt de laatste weken.

Bedankt. Bedankt. Bedankt.

Een gedachte over “Dankjewel aan iedereen! 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: