Leegaertzwjit. ’t Zit zjirre grjit. 

Mooie liedjes duren niet lang, zeggen ze altijd. Maar we geraken hier precies toch niet weg uit dat aards paradijs. 

Wat hebben we gedaan in al die tijd?

Niet veel om heel eerlijk te zijn. Vooral genoten. Vreemd eh. Zo voelt het voor ons ook een beetje. We zijn eigenlijk geen zonnekloppers of strandgangers. 

Na drie kwartier ergens te liggen begint die eeuwige rusteloosheid ons alweer parten te spelen en moet er precies iets ondernomen worden. Vermoeiend eigenlijk. 

Maar niet hier. Hier genieten we ‘gewoon’ van de aangename temperaturen. De zon. Het overheerlijk eten. Een massageke hier en daar. En het sporadisch alcoholisch drankje. 

We zitten momenteel meer in het zuiden van Thailand. In Krabi. Welkom! 

Het grote toerisme zoals in Phuket blijft hier wat achterwege maar het is geweldig charmant. Parelwitte stranden krijg je er gratis bij. Bedankt voor de tip, Jana!

We zijn hier al kind aan huis. Zowel het personeel van ons stamcafeetje, onze vaste ober op het strand als mamaatje die onze massages regelt, herkennen ons, laat ons eerlijk zijn, al veel te goed als we ze op straat tegenkomen. 

Gewoon om een babbeltje te slaan. Met de vaste klanten.  

We zijn gewillig een kleine week alleen al in Railay gebleven, een klein schiereiland waar je enkel met de boot naartoe kan. Het ademt reggae en je kan niet anders dan de sfeer inhaleren. Het was de moeite. 

Momenteel zitten we in Ao Nang. Net iets groter, maar ook net iets bereikbaarder. Van hieruit zijn we gaan kayaken, gaan suppen en gaan snorkelen. 

Ook een dagje Phi Phi stond op het programma. Hoewel het toeristisch was en we dus al bijna geen verwachtingen meer hadden, hebben we ons geweldig geamuseerd. 

Waarschijnlijk waren we nog net buiten de drukte van het hoogseizoen.  Want van aanschuiven was geen sprake in Ao Maya,  de baai waar de heer Dicaprio in zijn jongere jaren ooit ‘The Beach’ draaide. 

Een film waar hij zich later van distantieert overigens. Heeft met zijn prestaties te maken. Maar we vermoeden dat het op zijn minst ook deels te maken heeft met de brutaliteit waarmee 20th Century Fox met de natuur is omgegaan. 

Verder geen kritiek op de Amerikanen. 

Phi Phi is dus officieel het eerste eiland waar we ooit hebben gesnorkeld. Niet zo moeilijk eigenlijk. En megafascinerend. We zijn absoluut fan. 

Alleen moet ik toegeven dat foto’s onder water nemen met mijn dierbare gsm in een waterproof gsmzakje dat ik letterlijk voor een appel en een ei kocht, me toch wat parten heeft gespeeld. Zeker niet te merken aan de kwaliteit van die foto’s. 

Ik was ook zeker niet volledig in mezelf gekeerd het moment dat ik dat zakje onder water duwde. Zeker niet. 

Nog een kleine anekdote om af te sluiten. Bieke en ik gingen zoals reeds vermeld voor het eerst suppen.

Suppen is al rechtstaand peddelen op een surfboard. Lijkt heel makkelijk. Is het niet. 

Vroeger was ik best een lenige jongen en we hebben met Benoit en Heleen ooit een surfkamp gevolgd, zij het met wisselend succes, dus ik was misschien een tikkeltje overmoedig. 

De beweging die in mijn hoofd zo simpel leek, was dat niet in de realiteit. 

De zwemshort die in mijn hoofd perfect op mijn godenlichaam paste, was dat helaas ook niet in de realiteit. 

Bij het horen van de bewuste scheur, dacht ik eerst dat de schade nog beperkt was gebleven. Bij het voelen langs de achterzijde voelde ik me opgelucht. Niets vreemd te bespeuren. 

Ik zat voor alle duidelijkheid nog steeds op dat board te peddelen tussen het volk. 

Maar toen keek ik plots naar beneden. Daar was mijn jongeheer. In al zijn glorie. Voor geen geld ter wereld viel die nog te bedekken. 

Wijze les geleerd. Broeken scheuren ook langs de voorkant. 

Goed. Volgende week gaan we of naar een nieuw schooltje of op retraite bij de nonnekes. Tot snel! 

2 gedachten over “Leegaertzwjit. ’t Zit zjirre grjit. 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: