Olkhon Eiland, we werden stil van je schoonheid. 

Nog eens gewillig 7 uur met de minibus onderweg (die in het terugkeren meer van een vliegend tapijt weg had) om van Irkutsk tot aan het Baikalmeer te geraken.

Kleine miscalculatie van mezelf en 3 nachten werden plots herleid tot een kleine 24 uur op het eiland. Sorry Bieke, volledig mijn fout. 

We zijn nog gerichte reizigers (als we er uiteindelijk raken)  dus ik had een huiselijk hotelletje geboekt in Khuzhir. Op een kwartier wandelen van Shaman Rock, ineens één van de hoogtepunten van Baikal.

Vergis je niet, qua natuur heb je letterlijk het ene zicht tegen het andere, maar dit was echt magisch.

Kanjers zoals we zijn, hebben we het water toch getrotseerd. Gewillig een acht graden warm. Maar we geven niet op. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het na enkele minuten zwemmen echt niet went, dus langer dan dat was gewoon niet menselijk. We deden het toch maar. 

De mama van het Kampus hotel, Galina, kookt magnifiek en aangezien we na het slapen een vroege tocht met gids geboekt hadden, stond zij wat vroeger op zodat haar Belgische gasten toch konden ontbijten. Weeral niet met honger van tafel gegaan. Verre van.

Onze gids bleek enkel Russisch te spreken wat de tocht toch best apart maakte. Beer van een vent met een uitgesproken kaaklijn. Je wil er geen ruzie mee volgens mij. 

De rit op zich was al een heel avontuur. Nergens op het eiland is er verharde weg en je wordt echt constant geslingerd van de ene naar de andere kant. Een licht ‘wiiii’ – gevoel was moeilijk te onderdrukken. Het kind in ons genoot met volle teugen van de ‘attractie’ .

Niet dezelfde taal spreken zorgde hier en daar voor een misverstand. De gids deed teken en wij dachten ‘hij gaat lunchen, wij gaan een wandelingske maken’. Een uur later kwam de man ons oppikken en had hij een maaltijd voorzien.

Vissoep van nul boven een kampvuur gemaakt, brood en verse groenten en kruiden. Puurder dan dit wordt het echt niet. Sorry voor de koolhydraten Pascale Naessens.

Meer woorden moeten we er niet vuil aan maken. We werden stil van al dit schoons. Laat de foto’s voor zich spreken.

6 gedachten over “Olkhon Eiland, we werden stil van je schoonheid. 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: