Nazdrovje, zei de Rus. En wij deden gewillig mee. 

Amai. Amai. Amai. Amai. Amai.

Al die keren dat je dacht een monsterkater te hebben, vallen letterlijk in het niets met het gevoel van deze ochtend. Laat ons even terugspoelen naar gisterenavond. 

Onze 4 mannelijke, Russische medepassagiers gingen een mondje eten. De vodka werd bovengehaald en wij mochten mee delen in hun vreugde.

Van werkelijk alles wat ze in hun plastiek zakken bij hadden mochten we proeven. Hun zelfgekweekte tomaten en komkommers/augurken, brood, beleg en het varkensvlees. Vooral dat varkensvlees. Dat hadden we nog nooit gegeten. Zo lekker mals en sappig én blijkbaar zelf geslacht door de pittige jongeheer in kwestie. 

En dan die vodka. Een kruidig godendrankje. Maar wel eentje die binnen komt. En hard. En wij zaten daar voorbeeldig met ons rood wijntje. 

De drank bleef maar vloeien. De ene fles was nog niet op en hop daar was de volgende al. 

Bieke had plots voldoende en besloot een dutje te doen. Waarop de heren, gentlemen zoals ze waren, besloten ons gezellig optrekje te verlaten zodat de dame in kwestie kon slapen én ik werd meegevraagd naar de bar even verderop. 

Toen ging het plots snel. Ik weet nog dat er een fles vodka én een fles water op tafel stond met voor elk twee glazen. Twee shotjes kan ik me nog herinneren en toen ging plots het licht uit. 

Het volgende moment word ik wakker, wonder boven wonder in mijn eigen bed en mijn bril nergens te bespeuren. 

Even geruststellen. Niets werd gestolen en niemand werd seksueel aangerand. Onze gsm’s, internationale paspoorten, bankkaarten, cash geld, laptop, fototoestel én gebruikte washandjes lagen nog exact waar we ze hadden achtergelaten. 

Bieke had na een paar uur slaap blijkbaar nog haar tweede adem gevonden en met één van de heren uit ons bonte gezelschap tijdens een pauze uitgestapt en een geïmproviseerde fotoshoot gehouden aan de trein en het station. 

Ik heb er een aantal foto’s uitgepikt. Adidas slippers én Russische modellenposes krijg je er gratis bij. Werd blijkbaar door Ivan hemzelve voorgetoond. 

Jep, het was wel degelijk een avondje om van de bucketlist te schrappen. Drink vodka op de nachttrein met je nieuwe Russische vrienden tijdens de Transsiberische route: cheeeeeeeeeeck! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: