Екатеринбу́рг: ideaal als tussenstop op een regenachtige zondag. 

Bedankt Julia! Door jouw aanraden zijn we lekker gaan eten in ‘1991’, het restaurantje in het Boris Yeltsin Presidential Center.

Naina Iosifovna, weduwe van Boris, kon oprecht lekker koken. Een aantal recepten uit dit restaurant zouden van haar komen en onmiddellijk ook de lievelingsgerechten van Yeltsin zaliger geweest zijn. 

Waarschijnlijk moest de man wat op zijn lijn letten, want uitermate groot waren de porties niet. Of ik eet misschien gewoon teveel. Het kan. Ik heb een beetje cholesterol hoorde ik onlangs. Van het goe leven. Dit geheel terzijde.

Bedankt Julia! Je was aangenaam gezelschap op de trein. Dat je midden in de nacht toe kwam in onze tot dan privé coupé was uiteraard geen probleem. Daar kon jij niet aan doen. 

Sorry, ons privévertrekje had waarschijnlijk iets frisser kunnen ruiken. Zo gaan die dingen al eens midden in de nacht. 

Bedankt Julia. Je bent lief, schattig en zeer zelfstandig al op jonge leeftijd. Je reisde gisteren 14 uur om van je werk thuis te raken. Met de glimlach. En je toonde die vreemde toeristen nog de weg naar het hotel bij aankomst. Met de glimlach. 

Vandaag beginnen we aan het langste stuk met de trein. Twee nachten op de trein en tegen de avond komen we aan in Irkutsk. 

Spannend, want dan gaan we richting Baikalmeer. Benieuwd of het nog zwemweer zal zijn. Help alvast onthouden dat we pols en hartstreek nat maken voor we erin duiken. Schijnt snel af te koelen in september. 

Maar niets dat Poetin kan, dat wij niet aankunnen denk ik dan. Google maar eens de foto’s van die Russische beer tijdens zijn zomervakantie dit jaar. 

Tot snel!

2 gedachten over “Екатеринбу́рг: ideaal als tussenstop op een regenachtige zondag. 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: