Die ene legendarische oudejaarsavond in Rome…

Al jaren dromen we ervan om oudejaar eens in het buitenland te vieren dus onder het motto ‘we zijn hier maar 1 keer’ boekten we eind 2016 twee tickets richting Italië.

Met de kerstdagen in Venetië en oudejaar in Rome:  Er zijn ergere dingen in het leven.

Kim, onze vriendin sinds jaar en dag, besloot last-minute om op het vliegtuig te springen richting Rome. Het leven kan toch soms zo onverwacht schoon uit de hoek komen.

opwachten kim

Galant zoals we zijn, gingen we haar opwachten aan de luchthaven.

Rome was alles wat het moest zijn tijdens de eindejaarsdagen: schoon weer, veel schoon volk (daar gaan we verder niet op in), een bom aan cultuur én wijn. Veel wijn.

Want. We. Zijn. Op. Reis.

IMG_3847

Grapjes maken in het Colosseum. Omdat het kan.

IMG_3848

Het werd onze lijfspreuk, en werkte best bevrijdend. Zouden we dat wel doen?

Uiteraard, want we zijn op reis.

Kim zorgde voor de reservatie om uit te gaan eten op 31 december. Het werd een restaurantje een dertigtal kilometer buiten de stad. Twee bussen hadden we ervoor genomen. Mooi opgekleed staan wachten op de bus, en overstappen in een wat op zijn minst een louche buurt te noemen was, je doet het niet iedere dag.

Uiteindelijk kwamen we met enige vertraging aan op onze bestemming en er zat niemand in het restaurant. Echt letterlijk geen kat.

Het voelde onwennig. Heel warm en vriendelijk onthaald, maar er was voor elk van ons iemand om op te dienen. Dat is op zijn zachtst gezegd ruim voldoende. Stiekem een beetje zitten gniffelen omwille van de situatie, maar het ons vooral niet aangetrokken.

Het bleek uiteindelijk ‘paniek’ voor niets. Italianen eten gewoon later. Wij hadden gevraagd om zeker tegen middernacht terug in het centrum te zijn en Carlo deed er werkelijk alles aan om dat in goeie banen te leiden.

Met honger zijn we niet van tafel gegaan. Hapje en voorgerecht waren nog maar de revue gepasseerd, en wij hadden eigenlijk al meer dan genoeg. Maar goed, we zijn geen opgevers en een goeie fond leggen op een avond zoals deze is niet onbelangrijk.

Nog snel een glaasje champagne binnen gewerkt terwijl de taxi arriveerde, en hup, we waren weg richting centrum. Ciao, Carlo!

De timing kon echt niet perfecter. Nog een fles Prosecco gekocht aan een standje, bekers meegevraagd en aan de Ponte Sisto samen met de andere aanwezigen afgeteld tot aan het nieuwe jaar. Toegegeven, het doet wel iets met een mens.

IMG_4181.JPG

Goed, alle meligheid terzijde, we waren toch stiekem in Rome voor een feestje.

We zaten in de wijk Trastevere en dat kon niet beter. Na nog geen vijf minuten stappen, lonkte de muziek ons en wij dachten ‘daar moeten we zijn’. Het leek op een privéfeest maar onder het motto ‘want we zijn op reis’, gingen we toch eens polsen.

Na gratis cocktail, zwoele danspassen met mensen van echt overal ter wereld én vele shotjes later wisten we het zeker: oudejaar in Rome = le-gen-da-risch!

IMG_4200

Merci Kimmeke, het was geweldig.

Want. We. Zijn. Op. Reis.

 

2 gedachten over “Die ene legendarische oudejaarsavond in Rome…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: