From Russia with Love

Bieke en ik besloten in de zomer van 2016 een weekje naar Rusland te gaan en Moskou en Sint-Petersburg te bezoeken. Via een (lange) tussenstop in Belgrado waar we toch een paar uurkes op de luchthaven hebben geslapen (beter dan verwacht zelfs), landden we uiteindelijk toch op Russisch grondgebied.

thumbnail_20160801_002144

De dame die onze visums moet controleren vraagt/roept een aantal onverstaanbare woorden, waarna je naar een tijdje toch begrijp dat ze ‘Beograd/Belgrade’ vraagt. ‘Yes, we just came from Belgrade…’

Omdat we zelf onze visum hebben geregeld (toch een hele rompslomp als je het niet via een reisbureau doet), zijn we stiekem toch wel opgelucht en trots dat het ons is gelukt. Wanneer we in de luchthaven een colaatje willen kopen en de dame achter de kassa cola/coke/… niet begrijpt en we het uiteindelijk moeten aanwijzen, vragen we ons toch een beetje af of we weer niet te onbezonnen aan onze reis zijn begonnen. ‘Oei, misschien klopt het toch wel dat hun Engels hier heel beperkt is…’

IMG_2110

Na anderhalf uur gesukkel op de metro, en laat ons eerlijk zijn, er zijn ergere plaatsen om te ‘sukkelen’, vinden we uiteindelijk de halte waar we af moeten. We zijn bekaf dus beslissen om efkes op de kamer te rusten en ’s avonds toch nog eens ‘dat pleintje’ te gaan bezoeken 🙂

Toegegeven, je betreedt het Rode Plein maar één keer voor de eerste keer, maar damn, moet er geen kippevelmoment zijn…

13932705_10208429801196349_2828412970524390866_n

We kunnen niet klagen met ons hotel ‘Tverskaya Suites’. Gezellige buurt en we kunnen eerder in onze kamer dan voorzien. We mogen ons ontbijtje uitkiezen voor de ochtend daarop en omdat ze weten dat we vroeg weg moeten, kloppen ze zelfs een kwartiertje voor ons uur aan met dit ontbijtje:

IMG_1370

We zien mekaar binnen een paar dagen terug, Moskou. Eerst eens zien wat er allemaal in Sint-Petersburg te beleven valt!

rusland 1

Trein van Moskou naar Sint-Petersburg. Zodanig content van maatschappij ‘Real Russia‘ dat het onze inspiratiebron werd om zelf de Transsiberische route met de trein te organiseren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: